svi oduševljeni

PREMIJERA KULTNE PREDSTAVE MAČKA NA USIJANOM LIMENOM KROVU: Nova glumačka postava na sceni Rade Marković!

0

Makedonska rediteljka!

foto: Promo
foto: Promo
14. juna u 20h na sceni “Rade Marković”premijerno će biti izveden komad Tenesi Vilijamsa “ Mačka na usijanom limenom krovu”.
 
1956 godine Olivera i Rade Marković u glavnim ulogama u režiji Minje Dedića, 1990 godine Snežana Bogdanović i Žarko Laušević u režiji Ljiljane Todorović a ovoga puta Marina Ćosić i Stefan Radonjić u režiji Nataše Poplavske .

Rediteljka predstave ističe da je raditi tekst Tenesi Vilijamsa velika čast za svakog reditelja i glumca i velika želja od studentskih dana.
 
foto: Promo

Na poziv Beogradskog dramskog pozorista došla je da režira Mačku na usijanom limenom krovu .

 
“ Priču o hipokriziji društva, greškama jedne porodice i njenim krizama, o dvoje mladih ljudi koji ne upražnjavaju ljubav i svim pitanjima koja nas i danas muče postavila sam svedenije nego predstave koje sam do sada radila a velika je odgovornost pred nama nakon predstave iz 50-ih godina koju je režirao Minja Dedić a glavne uloge tumačili Olivera i Rade Marković “, kaže makedonska rediteljka

Danica Maksimović kroz ulogu Big mame kaže da je vodila računa da ne padne ispod nivoa sjajnih Tatjane Lukjanove i Ljiljane Krstić koje su nekada tumačile ovu ulogu a partner na sceni joj je Slobodan Ćustić.
 
foto: Promo

Njih dvoje, zajedno uz druge glumce ansambla Milicu Milšu , Mikija Damjanovića, Milana Čučilovića daju “ vetar u leđa” mladim “glavnjacima” Marini Ćosić i Stefanu Radonjiću koji se i privatno druže i razumeju te im je to pomoglo i u gradjenju likova na sceni .


Mlada glumica Ivana Panzalović tumači vrlo interesantno postavljen lik velečasnog preobraženog u časnu sestru.
 

Pisac Tenesi Vilijams u svojim delima bavio je vrlo tabuiziranim temama kao što su homofobična i rasistička južnjačka kultura, licemerje, alkoholizam i homosexualnost, te nerazumevanje među generacijama (roditelji i deca ) aili i nerazumevanje supružnika.

 

"Mačka na usijanom limenom krovu" priča je o životnim prekretnicama i bolnim zamkama ljubavi

 

Velika su očekivanja od rimejka u pozorišta na Krstu ali ipak svako na svoj način gradi lik i kako kaže glumac Stefan Radonjić - “Ovo je moj Brik!”


Reprize premijere zakazane su za 15,16,17,18,19 jun , a karte već u prodaji.

 

foto: Promo

 

 

 

 

makonda-tracker