Ana Sakić u predstavi Igra vatrom

0
U utorak 17. maja u velikoj sali Doma omladine Beograda u 20 sati premijerno će biti izvedena predstava Igra vatrom po tekstu Augusta Strindberga
Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Vladimir Milovanović

Slikar Knut provodi letovanje na moru sa svojom suprugom Kerstin. Tamo upada u malu ljubavnu aferu sa svojom rođakom i sluškinjom Adelom. U njihovom letnjikovcu jedne večeri se iznenada pojavljuje njihov sveže razvedeni prijatelj Aksel. On je potajno zaljubljen u Knutovu suprugu Kerstin. Tada počinje igra zavođenja, ljubomore, požude i strasti...

Strindberg, jedan od najpoznatijih i najplodnijih švedskih autora, smatra se jednim od tvoraca modernog teatra. Igra vatrom jedna je od dve komedije koju je napisao i govori o žestokoj čežnji za ljubavlju i istovremenom strahu od ljubavi. Komad je napisan 1892. godine u toku izuzetno teškog perioda u Strindbergovom životu: razveo se, imao sudski proces i teškoće s izdavačima i pozorištima -  iz inata se rodila Igra vatrom.

Adaptaciju i režiju potpisuje Petar Nikolić a uloge tumače Danica Todorović, Vanja Kapetanović, Petar Nikolić i Ana Sakić.

Naredna izvođenja predstave su u sredu 18. maja i četvrtak 19. maja od 20 sati.
Ulaznice su u prodaji od 10. maja na Blagajni Doma omladine, po ceni od 1000/700/500 dinara za premijeru, i 700/500/400 dinara za reprize.

makonda-tracker