emotivno i realno

INSPIRISANO ISTINITIM DOGAĐAJIMA I AUTENTIČNIM SEĆANJIMA: Predstava "Moskvičemo do pakla" se jednostavno NE PROPUŠTA!

0

Premijera će biti izvedena na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta u sredu 20 marta od 20.30 časova

Moskvičemo do pakla
Moskvičemo do paklafoto: Promo

Šta se dešava nakon jednog trenutka koji je zauvek promenio mnoge živote?


Kako se prevazilazi bol i krivica nakon saobraćajne nesreće izazvane nehotice i kako jedan mladi čovek oprašta sebi?

 

Ovo su samo neka od pitanja kojima se bave akteri predstave "Moskvičem do pakla" koja je rađena po istinitom događaju i autentičnim sećanjima i osećanjima pisca Zlatka Grušanovića.

 

Za mladog glumca Ivana Zablaćanskog čini se da je ovo vrlo potresan i težak zadatak iz više razloga ali on kaže da je uspeo da se izbori sa mnogim pitanjima koja su ga plašila pred glavnom ulogom u novoj predstavi Beogradskog dramskog pozorišta čiju režiju potpisuje mlada rediteljka Marija Barna Lipkovski. Namerno je u tekstu ovaj lik ostao bez imena jer se takva situacija i nedaća može dogoditi svakom . Ovaj mladi čovek u drami pokušava da pronađe svoj izlaz, svoje izlečenje, psihički mir i prođe katarzu u čemu mu vešto pomaže Milena Pavlović Čučilović u ulozi psihijatra.

 

Moskvičemo do pakla
Moskvičemo do paklafoto: Promo

Glumci u predstavi kao i ekipa koja realizuje naslov slažu se da će ova predstava biti lekovita za svakog čoveka jer ukazuje da svi nosimo jedan, dva ili više problema i trauma sa sobom i da tako moramo živeti, ali na najbolji mogući način.

 

Brižne roditelje ovog mladog bića u predstavi igraju Danica Ristovski i Nenad Gvozdenović dok Maja Ranđić tumači njegovu devojku koja je i deo drame kroz koju glavni lik prolazi.

 

Moskvičemo do pakla
Moskvičemo do paklafoto: Promo

 

Griža savesti proistekla iz fatalnih posledica saobraćajnog udesa, zbog nemara ili slučajnosti, put emocionalnog i psihičkog ozdravljenja, suočavanje sa posledicama događaja u kom je poginula ljubav glavnog junaka u predstavi je predočena kroz mešanje košmarnih i realnih scena sa duhovitim crno- humornim odmakom.

 

Moskvičemo do pakla
Moskvičemo do paklafoto: Promo

 

U predstavi igraju i Milorad Damjanović, Vanja Stanković, Vladimir Paunović i dr.

 

Adaptaciju potpisuje dramaturg Luka Kurjački , scenografiju Nevena Prodanović, kostimografiju Tijana Sićević,a muziku Vladimir Pejaković

 

 

 

makonda-tracker