pozorište

Glumac Branislav Lečić novi član ansambla predstave „Kad su cvetale tikve“ Beogradskog dramskog pozorišta

0

Komad koji je bio zabranjivan, veliko i čitano delo Dragoslava Mihailovića koje kao predstava u režiji Bobana Skerlića puni salu Beogradskog dramskog pozorišta, pored sjajne glumačke ekipe ,od 2 februara dobiće još jedno ime.

foto: Promo
foto: Promo

U ulozi Ljube Vrapčeta u starijim danima sada će biti Branislav Lečić umesto Miše Janketića, koji je u predstavi igrao od premijere.

 

Ova veoma zahtevna predstava , glumački i scenski , podrazumeva i stalna podsećanja i dodatni rad tako da se glumci ovih dana posebno pripremaju a ponajviše Branislav Lečić. Svaki novi član glumačke podele i svako tzv.“uskakanje“ za čitav ansambl je poput nove premijere.

 

Predstava „Kad su cvetale tikve“ na Veliku scenu Beogradskog dramskog pozorišta postavljena je 2014 godine u maju mesecu. Od tada igra se na „kartu više“ kako se to popularno žargonski u svetu pozorišta govori.

 

foto: Promo

Miloš Biković briljirao je u ulozi mladog, temperamentnog, pravdoljubivog Ljube Vrapčeta , dok je Miša Janketić kroz sećanja i analizu života dočarao ,starijeg, glavnog lika ovog komada .

 

Dušanovac pedesetih godina dvadesetog veka, način života ljudi tog naselja, njihova borba da očuvaju i odhrane porodice. Boks kao veština, sirotinjski hobi i takođe kao vežba preživljavanja u radničkim predgrađima i zajedničkim dvorištima. Prilika i da „golju“ primete neke lepe devojke . Rezolucija Informbiroa i kako je mnoge porodice zauvek oštetila, uništila,ubila. Sve su ovo teme koje čine delo velikog Dragoslava Mihailovića i predstave „Kad su cvetale tikve“.

 

Predstava je specifična i po tome jer je reditelj Boban Skerlić, pre svega eksponiran na filmu, tako postavio i ovaj komad. U svakom trenutku na sceni se nešto dešava i neko je tu. U prvom, drugom, trećem planu.

Ovo je predstava puna emocija, večnih ljudskih pitanja i situacija koje smo možda mogli da izbegnemo a zašto nismo ostaje nam da razmislimo.

 

Pored Miloša Bikovića i Branislava Lečića u predstavi igraju Danica Ristovski, Marko Živić, Boda Ninković, Milan Čučilović, Anja Alač, Andrej Šepetkovski, Ivan Zarić, Milica Zarić, Nataša Marković, Ivana Dudić, Ivan Tomić i dr.

 

U februaru mesecu predstava „Kad su cvetale tikve“ na repertoaru je 4. i 5. februara .

 

 

makonda-tracker