Zagrebačko pozorište Trešnja u Beogradu

0
U pozorištu Duško Radović biće izvedena predstava Vis životinje 5. aprila u 20 sati i 6. aprila u 11 i 20 časova, dok će komad Tijelo biti predstavljen 7. i 8. aprila u 11 časova

Predstava Vis životinje je autorski projekat Ksenije Zec i Saše Božića a u pitanju je uzbudljivo putovanje koje govori o nizu običnih i neobičnih zgoda iz života adolescenata i životinja. Iskoristivši motive slavne bajke Braće Grim Bremenski svirači, nastaje originalno delo, nošeno i dalje porukom bajke da zajedničkom saradnjom i razvijanjem imaginacije možemo ostvariti i najluđe snove.

Dečak Kuna mašta o osnivanju rok benda, koji će ovladati muzičkim svetom. Za početak treba pronaći muzičare i pevača. Stvari počinju da idu pravim tokom kada on odluči da organizuje audiciju , na kojoj ne uspeva da skupi grupu istomišljenika. Kuna se odlučuje za prijatelje iz škole s kojima oformljuje bend. Pojavom talentovane pevačice, kreću nevolje u grupi. Hoće li se tek oformljeni bend Vis životinje raspasti već na početku karijere, ili će se članovi ipak prijaviti na lokalno takmičenje rok grupa i postati slavni?

Posebnost ove predstave je i upotreba specifične tehnike glume, koja nastaje iz studije anatomije i kretanja životinja i omogućuje glumcima da naglašenom telesnošću, maštovito i zabavno prenesu publici univerzalnu ideju predstave. PredstavomVis životinje , Kazalište Trešnja najavljuje programski zaokret ka beskompromisnim, autorskim poetikama i izgradnji drugačijeg pozorišta za decu, koje počiva na saradnji sa inovativnim umetnicima sa nezavisne domaće i evropske scene.
Predstavu namenjenu uzrastu od 8 do 15 godina izvode: Maja Posavec, Tvrtko Jurić, Damir Klemenić; Jerko Marčić i Rakan Rushaidat.

Polazeći od ideje da najmlađa deca ne poseduju jasnu ideju o vlastitoj telesnosti, percepciji i mogućnostima, rađa se prostor za kreativno istraživanje tela kao objekta i prostora imaginacije. Koreografija u funkciji komunikacije s najmlađom decom odgovara na pitanja o telu kao dezintegrisanim delovima, o telu kao celini i naravno ljudskom biću uopšte.

Projektom Tijelo, Trešnja nastavlja sa inovativnim projektima za decu najmlađeg uzrasta, otvarajući saradnju sa hrvatskom nezavisnom plesnom i pozorišnom scenom.

U komadu koji je namenjen deci iznad tri godine igraju Petra Hrašćanec - Herceg Ana Mrak, Damir Klemenić i Dražen Šivak

Cena ulaznice je 500 dinara.

makonda-tracker