Gostovanje SNG Ljuljana u JDP-u

0
U sredu 30. marta u 20:30 časova u Teatru Bojan Stupica gostuje Ernst Lubič sa predstavom Kad sam bio mrtav u režiji Diega de Bree

Reditelj i scenograf Diego de Brea priču postavlja u prostor nalik na nemi film. Kad sam bio mrtav je pozorišna rekonstrukcija i travestija burleske koja s nostalgičnom primesom burleksnog žanra naznake prefinjene seksualne perverzije prisutne u filmu, preobražava u queer estetiku. Ključ postavke je u podeli svih pa i ženskih uloga glumcima, a Jernej Šugman je kohezivna sila predstave. Za ulogu u ovoj predstavi Šugman je na najznačajnijem slovenačkom pozorišnom festivalu, Borštnikovom srečenju 2010, dobio nagradu za glumačko ostvarenje.

Diego de Brea je reditelj brojnih i značajnih predstava nastalih u institucionalnim i vaninsitutcionalnim pozorištima u Sloveniji. Režirao je predstave u rasponu od omladinskog pozorišta i lutkarskh predstava (čak i lutka-opere), preko autorskih projekata zanosvanih na klasičnim i savremenim tekstovima, do muzičkih predstava i vodvilja.

Igraju: Alojz Svete, Janez Škof, Jernej Šugman, Boris Mihalj i Jože Šalej (pijanista).

makonda-tracker