pozorište

MILOŠ BIKOVIĆ PONOVO U MELODRAMI „DAMA S KAMELIJAMA“

0

Dama s kamelijama“ nastala po romanu Aleksandra Dime Sina, u režiji Juga Radivojevića, u decembru će biti izvedena dva puta na Velikoj sceni. Prvo izvođenje je u ponedeljak, 10.12. u terminu od 21 čas i utorak, 25.12 u 19,30.

foto: Promo
foto: Promo

Jedan od najtalentovanijih srpskih glumaca mlađe generacije Miloš Biković ponovo će posle kraće pauze, prouzrokovane brojnim profesionalnim obavezama koje je imao u prethodnom periodu, pre svega u inostranstvu, zaigrati u ulozi Armana Divala, jednog od glavnih junaka melodrame „Dama s kamelijama“.

U toj sentimentalnoj i veoma realističnoj ljubavnoj priči, lik koga tumači Biković - mladić iz ugledne porodice, zaljubljuje se u nesrećnu i na smrt bolesnu parisku kurtizanu Margaritu Gotje (Marija Vicković).Ulogu uticajnog oca Žorža Divala tumači Nebojša Dugalić.

 

foto: Promo


U ovoj predstavi, koja se već šestu sezonu igra na „kartu više”, uloge tumače i Stela Ćetković (Pridans), Kalina Kovačević (Nanin), Dimitrije Ilić (Varvilj), Andreja Maričić (Gaston Rije), Slobodan Beštić (Grof de Žire), Milena Đorđević (Nišeta), Lepomir Ivković (Gustav) i Bojana Stefanović (Olimpija).


Scenograf je Boris Maksimović, kostime je uradila Bojana Nikitović, a muziku Kornelije Kovač.

 

 

makonda-tracker