Otros Aires dolaze u Beograd

0
U okviru velikog internacionalnog tango festivala Belgrade Tango Encuentro 2011. koji će se održati u Beogradu od 6-11. aprila nastupiće i elektro tango atrakcija Otros Aires

Ovogodišnja evropska turneja, koja će trajati od aprila do juna, pokriće dvadesetak evropskih gradova među kojima i Beograd. Tako će Otros Aires nastupiti 10. i 11. aprila u Studentskom Kulturnom Centru, s tim što će prvi događaj biti rezervisan isključivo za domaće i strane plesače. Koncert otvoren za javnost će se održati 11. aprila u SKC-u sa početkom u 20 časova. Ovo je prvi put da ovaj bend, sastavljen od argentinskih muzičara koji žive i stvaraju u Barseloni, nastupa u Beogradu. Dinamična ali ponekad i sentimentalna muzika, koja je već uveliko osvojila Evropu i Južnu Ameriku, garantuje adrenalinsku žurku ovog aprila u Beogradu.

Karte za događaj će koštati hiljadu dinara i moći će da se kupe na biletarnici Studentskog Kulturnog Centra.

Na početku inspirisan takozvanim mestizahe stilom ( estylo mestizaje ), Otros Aires se kao audio vizuelni elektro tango projekat razvija kombinujući argentinske muzičke korene, tango, zvuk iz starog kraja, muziku Gardela, milonge kao vrstu tanga i bogatstvo raznih elektronskih ritmova. Otros Aires je bend koji je u tango svetu jednako poznat kao i Gotan Project, a ubzano osvaja i ljubitelje dobre elektronske  muzike širom sveta. Zanimljivo je da je ovaj bend svoje velike uspehe postigao kombinujući visoku umetničku profesionalnost i kvalitet, sa jedne, i potpuno negiranje savremenog markentiškog nastupanja, sa druge strane. Naime, Otros Aires je, kako i sami ponosno ističu, bend bez menadžera i bez promotivne strategije. Zanimljivi ritmovi, neponovljiv zvuk električnog bandoneona, hipnotički glas Miguela Di Đenove zaokruženi stripovskim video projekcijama izgleda da su sasvim dovoljni.

Poslušajte kako Otros Aires zvuče uživo:

makonda-tracker