Šta gledati

Turneja po inostranstvu i novi projekti: Trupa "Alice in WonderBand" se vraća

0

Ovaj pozorištni duo sastavljen će posle uspešne premijere predstave  "Rikatakatur" na festivalu "Hrizantema" u Subotici se dokazivati u drugim državama

Marko Dinjaški i Ana Vrbaški sa trupe 'Alice in WonderBand
Marko Dinjaški i Ana Vrbaški sa trupe "Alice in WonderBand"foto: Miloš Radović

Nakon uspešne premijere novog projekta "Rikatakatur" na festivalu "Hrizantema" u Subotici, trupa "Alice in WonderBand" je opet u pokretu: od 9. do 11. novembra "Rikatakatur" će imati prva izvođenja u inostranstvu u Minhenu, Traunštajnu i Grabenštatu.

 

Turneja predstave "Da i Re, telo kao instrument" počinje drugom polovinom novembra. Predstava će 17. 11. u 20.30 h biti izvedena u Beogradu na sceni Kosmodrom, Solunska 24, "Dorćolsko narodno pozorište", a 27. 11. u 19 h u Novom Sadu u "Novosadskom pozorištu", Jovana Subotića 3-5.

 

U decembru će predstava gostovati u Vršcu, Bečeju, Šapcu i Somboru. Nagrađivana predstava je imala veliki uspeh u zemlji, regionu (Crna Gora, BIH) i inostranstvu (Francuska, Italija, Nemačka, Austrija, Turska).

Režiju potpisuje Višnja Obradović, za kostim je zadužen "Lutkart", a za stajling "Beastic". Izvođači su Ana Vrbaški i Marko Dinjaški.

 

Trupa ' Alice in WonderBand
Trupa " Alice in WonderBand"foto: Miloš Radović

"Ukrštanje", zajednički projekat "Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka", SOŠO "Milan Petrović" i UG "Otvoreni krug Novi Sad" u novembru počinje mini turneju u zoni Novog Sada: 25. 11. će biti u "Kulturnom centru Lug" (Beočin), a 29. 11. u "Vrdniku" (Kasina). Inkluzivni projekat donosi vojvođansku muziku izvedenu na potpuno drugačiji način: uz telesne perkusije, inkluzivni ritmički i pevački hor i asistivnu "saundbim" tehnologiju. U performansu učestvuju "Ritmički hor" (korisnici radnog centra SOŠO "Milan Petrović"), pevački hor koji vodi Ljubomir Milanović, saundbim orkestar "Dobri ljudi", koga vodi Žarko Sebić i trupa "Alice in WonderBand", a režiju potpisuje Sonja Leštar. Projekat vodi Marijan Pavlov ispred "Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka".

 

U decembru turneja se nastavlja u Kisaču, Sremskim Karlovcima i Novom Sadu. Projekat je podržan od "Fondacije Novi Sad 2021" kroz poziv "Publika u fokusu".

 

 

 

makonda-tracker