Jubilarno 150. izvođenje

Maestralne predstave i ove sezone u Narodnom pozorištu: Gospođa Ministarka 1. novembra na Velikoj sceni

0

Komediju koja će vas nasmejati do suza, donose nam doajeni srpskog glumišta, koji na satiričan način prikazuju mentalitet jednog naroda. 

gospođa ministarka
gospođa ministarkafoto: Promo

Predstava „Gospođa ministarka", Branislava Nušića, u režiji Jagoša Markovića, s Radmilom Živković u naslovnoj ulozi, biće jubilarni 150-ti put izvedena 1. novembra na Velikoj sceni.

 

Premijera predstave bila je 10. marta 2004. godine na Velikoj sceni i od premijere do danas igra se sa velikim uspehom, na zadovoljstvo mnogobrojne publike, koja teško dolazi do karata, jer je interesovanje ne jenjava. Predstava je igrana u zemlji i inostranstvu a sreću da je pogleda imalo je oko 80.000 gledalaca.


Na raznim festivalima u zemlji i inostranstvu, ova predstava je osvojila brojne nagrade, - na glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović” u Požarevcu, Radmili Živković pripale su Nagrade publike i stručnog žirija za najbolju glumicu večeri i Nagrada stručnog žirija za najbolju glumicu na Svečanostima, dobila je i Nagradu publike za najbolje glumačko ostvarenje (49. Sterijino pozorje u Novom Sadu), Nagradu publike na Festivalu "Nušićevi dani" u Smederevu, gde je proglašena i za najbolju predstavu a Olga Odanović je za ulogu Dare, na „Danima Zorana Radmilovića” u Zaječaru, osvojila "Zoranov brk"...

 

Narodno pozorište u Beogradu
Narodno pozorište u Beogradufoto: Promo

Od premijere do danas, za četrnaest godina njenog života, kroz predstavu je tokom svih ovih godina prošla je plejada vrhunskih glumaca. Pomenućemo one koji nisu više među živima a obeležili su pozorišnu, televizijsku i filmsku umetnost jednog vremena. To su Rade Marković, Predrag Tasovac, Milka Lukić i Ksenija Jovanović.


U velikom ansamblu za 150-to izvođenje su i Gojko Baletić (Sima Popović), Olga Odanović (Dara), Sanja Marković (Raka), Aleksandar Srećković (Čeda Urošević), Andreja Maričić (Dr Ninković), Branko Vidaković (Ujka Vasa), Dobrila Stojnić (Tetka Savka), Anđelka Milivojević (Tetka Daca), Dimitrije Ilić (Pera Kalenić), Radovan Miljanić (Panta), Dejana Gajdaš (Soja), Predrag Miletić (Teča Jakov), Miloš Đurović (Sava Mićić), Dušan Matejić (Pera Pisar), Ivan Ivanov (Bistro dete), Bojana Bambić (Anka), Milena Đorđević (Učiteljica), Ivan Nikolić (Žandar) i Milan Gerdijan (Nikaragua).


Dramaturg je bio Jovan Ćirilov, scenografiju je uradio Boris Maksimović, a kostime Božana Jovanović.

 

 

makonda-tracker