Dani Danila Bate Stojkovića i ove godine u Vrnjačkoj Banji

1
Od 10. do 13. avgusta i ove godine u Vrnjačkoj Banji se održavaju Batini Dani u čast velikog glumca Danila Bate Stojkovića. Po obećanju predsednika SO Vrnjačka Banja, Zorana Seizovića manifestacija Batini Dani preći će u tradiciju
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

Vrnjačka Banja se na jedan skroman način odužuje velikom čoveku koji je nesebično voleo Banju i sa suprugom Olgom do poslednjeg dana svog života bio njen gost. Tutistička organizacija Vrnjačke Banje u svoj kalendar dešavanja za 2011. godinu uvrstila je i ovu manifestaciju. Od prošle godine banjski amfiteatar nosi Batino ime. I ove godine banjski gosti i meštani mogu uživati u filmovima u kojima je između ostalih glumio i pokojni Bata.Takođe će se Zvezdara teatar predstaviti sa nekim svojim predstavama, a u planu je i izvođenje pozorišne predstave reditelja Juga Radivojevića Put oko sveta, sa Miloradom Mandićem i Ljiljanom Stjepanović. Ove godine novina je i ta što će biti funkcija domaćina koju će obavljati neko od naših glumaca. Biće takođe izabrana i najbolja monodrama u čast velikog glumca. Za Batine kuvarske specijalitete brinuće Cica Simić, vrhunski kulinarstva. Medijski pokrovitelj i ove godine biće RTV Pink.

- Batu smo voleli i poštovaćemo ga. On je to zaslužio - kaže predsednik organizacionog odbora i idejni tvorac manifestacije, Nikola Džamić.

makonda-tracker