VIP talenti u okviru Beogradskog festivala igre

0
Majstorski kurs za učenike baletskih škola i mlade igrače od 12–18 godina pod nazivom Vip talenti, koji će voditi pedagozi Akademije Teatra milanske Skale biće organizovan u okviru osmog Beogradskog festivala igre u Operi Madlenianum u Zemunu od 15. do 21. apr

Selekcija polaznika obaviće se 12. marta u 11 časova u Operi Madlenianum u Beogradu, kao i u petak 18. marta u 10 časova u Baletskoj školi u Novom Sadu.

Projektom Vip talenti pažnja se fokusira na domaću plesnu zajednicu i razvoj savremene plesne umetnosti u Srbiji, dajući podstrek najmlađim baletskim talentima. Planirano je da se najtalentovanija deca prepoznaju i uključe u visoko kvalitetne obrazovne i praktične radionice, a u cilju njihovog svestranog unapređenja i daljeg usmeravanja na putu profesionalnog bavljenja umetničkom igrom.

Talentovana deca koja budu izabrana da pohađaju stručni kurs, imaće prilike da sarađuju sa svetski poznatim pedagozima Žoselin Bose (Jocelyn Bosser) i Frederik Olivieri (Frederic Olivieri), čiji će časovi predstavljati neprocenjivo iskustvo za karijere mladih baletskih igrača. Svi polaznici kursa dobiće i propusnice za ulazak na sve predstave predstojećeg festivala i biće uključeni u paralelne programe manifestacije.

Kompanija Vip mobile je, već četiri godine uzastopno, ekskluzivni pokrovitelj Beogradskog festivala igre. Pored odličnog programa koji svake godine predstavlja, ovo partnerstvo se od ove godine dodatno unapređuje kroz nove projekte i mogućnosti daljeg razvoja savremene plesne umetnosti u Srbiji, usmerene pre svega ka lokalnoj plesnoj zajednici.

makonda-tracker