Nataša Ninković kao Heda Gabler

Drama Henrika Ibzena Heda Gabler, u režiji Snežane Trišić biće premijerno izvedena u nedelju 20. februara u 20:30 časova na sceni Raša Plaović, a naslovna uloga poverena je Nataši Ninković
0
1 / 10

U podeli su i Aleksandar Đurica (Jergen Tesman - Hedin suprug i državni stipendista kulturne istorije), Olga Odanović (Gospođica Julijana Tesman - njegova tetka), Anastasia Mandić (Gospođa Elvsted) i gostujući glumci Ljubomir Bandović (Sudija Brak) i Nebojša Dugalić (Ejlert Levborg).

Podsećajući da su Ibzenovi komadi u javnosti uvek izazivali velike bure, upravnik Narodnog pozorišta Božidar Đurović je kazao da bi voleo da se o najnovijoj predstavi Nacionalnog teatra puno govori, da bude tema najzanimljivijih pozorišnih razgovora i, pre svega, da je voli publika.

On je kompletnoj ekipi predstave poželeo uspešnu premijeru, dok je Nataši Ninković poručio da od nje očekuje poseban rezultat.

Nataša Ninković je kazala da je posle prvog čitanja bila veoma rezervisana prema ovom komadu zato što joj mnoge stvari nisu bile jasne, ali i da je, posle određenog vremena, sve došlo na svoje mesto.

- Klasika traži ozbiljan pristup. Ona zahteva da se ti prilagodiš njoj i da pronađeš u sebi to središte, da vidiš šta je to i odakle ćeš da kreneš. Drago mi je što baš žena režira ovaj komad zato što mislim da tu, pored tih raznih analiza, postoje i neke stvari koje su potpuno iracionalne i pripadaju samo ženskom biću. Mislim da smo napravili ono što smo hteli i jako sam zahvalna upravi što mi je poverila ovu ulogu, ali i mojim kolegama na strpljenju i empatiji koju su imali – rekla je poznata glumica.

Scenografiju je uradio Aleksandar Denić, kostime je kreirala Katarina Grčić Nikolić, muziku je komponovala Anja Đorđević, dok je za koreografiju bila zadužena Tamara Antonijević.

makonda-tracker