novo izvođenje 29. oktobra

Veliki uspeh: Dva nova priznanja za predstavu „…I ostali“

0

Ova društveno angažovana igra nije razočarala gledaoce i sa time dobila mnogo pohvale i nagrade

predstava '...i ostali
predstava "...i ostali"foto: Promo

Najuticajniji blog o kulturi, Belgrade Edt Culture dodelio je dva priznanja predstavi „… I ostali“ u režiji Stevana Bodrože po tekstovima Mine Ćirić, Galine Maksimović, Nede Gojković i Maše Radić u produkciji Merlinka festivala i UK „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Beograda.

 

U pitanju su priznanje za Najbolju društveno angažovanu predstavu u sezoni 2017-2018. i priznanje Bojani Zečević za Najbolju sporednu žensku ulogu u sezoni 2017-2018, dok je Nikola Šurbanović bio nominovan za Najbolju sporednu mušku ulogu.

 

Na ovogodišnjem Sterijinom pozorju, Bojani Zečević je dodeljena Sterijina nagrada za glumu, dok je Nikoli Šurbanovića dodeljena Nagrada iz fonda „Dara Čalenić“ za najboljeg mladog glumca.

 

Predstava je premijerno izvedena krajem januara u UK „Vuk Stefanović Karadžić i sastoji se iz četiri kratke drame koje se bave položajem manjina u Srbiji. Jedan tekst bavi se poteškoćama integracije romske dece u osnovnim školama, drugi tekst sudbinom žene koja doživljava saobraćajnu nesreću i ostaje nepokretna, treći tekst pričom o gej mladiću koji ima problema sa majkom nespremnom da prihvati njegov seksualni identitet, a četvrta muškarcem koji zbog alkoholizma prouzrokovanog depresijom gubi porodicu.

 

U predstavi igraju Anđela Jovanović, Bojana Zečević, Željko Maksimović i Nikola Šurbanović.

Novo izvođenje ove predstave zakazano je za 29. oktobar u UK „Vuk Stefanović Karadžić“.

 

 

makonda-tracker