Japanski lav sreće u Narodnom pozorištu

Zahvaljujući Ambasadi Japana i kompaniji Japan Tobacco International u Narodnom pozorištu u Beogradu nastupila je japanska muzičko-scenska grupa Variki.
0
1 / 4

Među mnogobrojnim zvanicama iz javnog i kulturnog života, koncerti su prisustvovali i ministri Slobodan Milosavljević i Nebojša Bradić, kao i Goran Pitić i Anđelija Vujović.

Vrhunac večeri bio je silazak u publiku i dodir japanskog lava sreće koji po predanju donosi radost, srecu i blagostanje...

Grupa Variki u svojim nastupima objedinjuje muziku i plesove iz celog Japana. Repertoar grupe inspirisan je uličnim nastupima, kao što su šišimai (ples lavova), kagura (narodna muzika i plesovi posvećeni šinto i budističkim božanstvima) i muzikom i plesovima za proslave. Pored toga, ova japanska grupa izvodi i svoja autorska dela. Nastupi grupe Variki odišu modernim senzibilitetom i jedinstvenom estetikom svakog od izvođača.

Pored koncerta u Narodnom pozorištu, grupa Variki je nastupila u Domu kulture u Senti i Dnevnom boravku za odrasle osobe sa posebnim potrebama na Zvezdari.

 

makonda-tracker