Dubravka Mijatović i Marinko Madžgalj prvi put zajedno na sceni

0
Na velikoj sceni Opere i Teatra Madlenianum 26. marta od 19: 30 časova premijerno će biti izvedena predstava Doručak kod Tifanija u režiji Ane Radivojević – Zdravković, a u glavnim ulogama su Dubravka Mijatović i Marinko Madžgalj
foto: Ivan Dobričić
foto: Ivan Dobričić

Po čuvenom romanu Trumana Kapota Doručak kod Tifanija, pre tačno 50 godina snimljen je istoimeni kultni film sa Odri Hepbern u glavnoj ulozi. Romantična ljubavna priča između neodoljive devojke koja iz američke provincije dolazi u Njujork sa željom da promeni svoj život i šarmantnog mladog pisca, ne prestaje da intrigira milione gledalaca i čitalaca širom sveta.

Čuvenu Holi Golajtli i Freda tumačiće, prvi put zajedno na sceni, glumački i bračni par Dubravka Mijatović i Marinko Madžgalj. Kao specijalni gost i saradnik Aleksandre Kovač u predstavi nastupa glumica Mina Lazarević, koja će kao i na svom koncertu filmske muzike pokazati pijanističko i vokalno umeće. U Doručku kod Tifanija igraće i Mihailo Lađevac, Nenad Ćirić, Branislav Zeremski, Milica Janketić (mlada glumica, najmlađi član umetničke porodice Janketić, prvi put na sceni), Ana Simić, Srboljub Milin, Zinaida Dedakin, Marko Nikolić mlađi, Ivana Antonijević...

Predstava Doručak kod Tifanija ponudiće kostime i muziku inspirisane filmom i šezdesetim godinama prošlog veka, a posebnu draž daće joj kostimografska rešenja poznate dizajnerke Dragane Ognjenović. I kao kuriozitet, u predstavi se pojavljuju izvrsni likovi i zapleti iz Kapotovog romana koji u filmu ne postoje.

Rad na ovoj predstavi u omiljenom melodramskom žanru, provodu uz smeh i suze, počeo je 3. februara, a na redovnom repertoaru Madlenianuma biće od 26. marta.

makonda-tracker