Mletačkog trgovca u Rimu videlo više od hiljadu ljudi

0
Dve večeri za redom pred više od hiljadu ljudi u Rimu JDP je izvelo predstavu Mletački trgovac.

Scenska postavka reditelja Egona Savina, koji je Šekspirovo delo smestio u vreme uspona fašizma, i igra beogradskih glumaca ostavili su jak utisak na publiku i ona je odgovorila ovacijama. Prepuna sala klasičnog zdanja pozorišta Argentina dve večeri uzastopno odjekivala je od povika: Bravo, bravo!. Predstavi su, između ostalih, prisustvovali ambasador Srbije u Italiji Sanda Rašković-Ivić i ambasador Srbije u Vatikanu Vladeta Janković.

U glumačkoj podeli Mletačkog trgovca koja je za vikend igrala u Argentini bili su: Predrag Ejdus, Vojislav Brajović, Dragan Mićanović, Irfan Mensur, Goran Šušljik, Srđan Timarov, Vojin Ćetković, Miodrag Radovanović, Anđelika Simić, Tanja Pjevac, Nebojša Milovanović, Pavle Pekić, Nikola Vujović, Goran Jevtić.

Jugoslovensko dramsko pozorište je četiri dana igralo u pozorištima Rima. Savremena drama Fedrina ljubav Sare Kejn u režiji Ive Milošević je u četvrtak 3. i petak 4. februara igrana u modernom pozorištu India. Klasično delo Vilijama Šekspira Mletački trgovac je publika Rima gledala u teatru Argentina, zdanju iz 18. veka, koje ima zanimljivu umetničku i istorijsku pozadinu.

Veliko gostovanje JDP-a organizovao je Teatro di Roma u okviru svoje pozorišne internacionalne sezone. JDP i Teatro di Roma su članice Evropske teatarske unije koja se zalaže za saradnju relevantnih, evropskih pozorišnih kuća.

makonda-tracker