Pedeseto izvođenje Briljantina

0
U sredu 9. februara sa početkom u 19:30 časova u Pozorištu na Terazijama 50. put biće izveden mjuzikl Briljantin

Najpopularniji ekranizovani mjuzikl, jedna od najduže izvođenih predstava u istoriji Brodveja, najprodavanija filmska muzika svih vremena...

Ovo su samo neke od činjenica vezane za mjuzikl Briljantin, filmski hit i pozorišni blokbaster koji već više od 35 godina vole sve generacije.

Premijerno izveden po treći put u aprilu 2009. godine (prva premijera 1995. a druga 2001. godine), Briljantin je predstavio novu, mladu glumačku generaciju koja se, među više od 100 prijavljenih kandidata na četvorodnevnoj audiciji, izborila za uloge u ovom mjuziklu.

Priča o ljubavi, prijateljstvu, sazrevanju, strahovima i nadama tinejdžera s kraja pedesetih godina prošlog veka, nametnula se kao neprolazna tema što je i razlog uspeha ove predstave. Planetarnoj popularnosti ovog komada doprineo je i istoimeni film iz 1978. godine sa Džonom Travoltom i Olivijom Njutn Džon u glavnim ulogama.

Predstava koja je revijalno otvorila 54. Sterijino pozorje, 9. februara obeležiće svoje 50. izvođenje. U glavnim ulogama su Ivana Popović, Žarko Stepanov, Milan Bosiljčić, Dušica Novaković, Andrijana Tasić, Jelena Gavrilović, Teodora Živanović, Lazar Jovanov, Milan Tubić, Marko Janketić, Danijel Korša...

Reditelj mjuzikla u kome učestvuju balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama je Mihailo Vukobratović, koreograf Igor Barberić, dirigent i autor originalne orkestracije Milan Nedeljković, kostimograf Jasminka Ješić, a scenograf Geroslav Zarić.

makonda-tracker