Premijera predstave Vreme žena

0
U utorak 15. februara u 22 časa u Pozorištu Slavija premijerno će biti izvedena predstava Vreme žena u kojoj igraju Milica Davidović i Jelica Kovačević

Vreme žena je zabavna, samo naizgled laka i nepretenciozna priča o večnoj temi, od Adama i Eve, pa sve do danas. Među polovima oduvek traje bespoštedna borba za dominaciju, i hteli, ne hteli, moramo da primetimo da je ovo muški svet. Pitanje koje predstava želi da postavi je da li tako mora da bude, ili, u krajnjem slučaju, da li je to uopšte tačno. Duhovit i pronicljiv tekst Zorana Božovića, Vreme žena, postavljen na scenu Teatra Slavija, pozabaviće se ovim problemom.

Dve mlade žene, Ceca (Milica Davidović) i Jeca (Jelica Kovačević), na šarmantan, duhovit i originalan način, postaviće na sceni nekoliko ključnih pitanja i pokušati da bar malo odmrse ove komplikovane odnose. Jedna od njih zastupa ženski, a druga muški princip razmišljanja. Čas je u pravu jedna, a čas druga. Na žalost onih koji vole da se opredele, istina je uvek negde blizu sredine.

Vreme žena teži da bude kabaretska predstava, dakle da zabavi, opusti i nasmeje publiku, ali i da je podstakne na razmišljanje. Privući će vas lepim ženama, atraktivnim i glamuroznim kostimima, dobrom muzikom, duhovitim dijalozima, upečatljvim monolozima.

Mislite da su muškarci proterani iz ove priče? Greška. Osim što se o njima priča, (a o čemu bi žene nego o njima?), na video bimu pojaviće se ilustracije svih ovih ozbiljnih teza i analiza, a u njima će igrati poznati glumci (Sergej Trifunović, Andrija Milošević, Nenad Okanović...).

Predstavu režira Vida Crnčević-Basara, a za muziku se pobrinuo Andrej Ilić.

makonda-tracker