Spektakl Troja u Beogradu i Novom Sadu

0
Svetski poznati plesni ansambl Vatra Anadolije pod kreativnim rukovodstvom koreografa i reditelja Mustafe Erdogana prvi put izvešće scensko-muzički spektakl Troja 6. marta u Beogradskoj Areni i 10. marta u Novom Sadu u dvorani SPENS

Prvobitni termin gostovanja Troje u Beogradu pomeren je sa 19. novembra za mart 2011. godine, a sada će predstava biti izvedena i u Novom Sadu.

Preko 70 igrača, figura trojanskog konja visoka devet metara i teška tonu i po, fascinantni svetlosni efekti, 3000 atraktivnih kostima, scenografija koja oživljava antički grad – uz originalnu muziku JuĎela Arzena - čine Troju jednom od najspektakularnijih produkcija na svetu. Ispred egipatskih piramida, u podnožju Kineskog zida, pod svetlima Brodveja i pored Ajfelove kule – Troja se izvodi pred publikom celog sveta.

Ansambl Vatra Anadolije spojio je igre Male Azije, Egeja i Balkana. Elementi orijentalnog folklora isprepletani su sa modernim plesom i baletom, u virtuoznom izvođenju umetnika koji ne predstavljaju samo kulturu svoje zemlje. Oni pozornicu pretvaraju u mesto gde se simbolički sjedinjavaju Istok i Zapad.

Ulaznice za koncert u Beogradu su već u prodaji, a ulaznice za koncert u Novom Sadu biće u prodaji od 1. februara na uobičajenim prodajnim mestima.

makonda-tracker