Pozorište Boško Buha: Humanitarna akcija Vasilisa za Vasilisu

0
Rimejk predstave Vasilisa Prekrasna biće premijerno odigran 22. januara 2011. u 20 časova, kada će biti organizovano donatorsko veče čiji je cilj pomoć devojčici Vasilisi Milekić

Vasilisa Milekić ima sedam godina. Živi u Pančevu. Obožava svoje sestre Mariju i Milicu, i brata Arama. Veoma je živahna. U ovo današnje vreme, kada njeni vršnjaci radije gledaju crtaće ili igraju igrice, ona više voli sportske aktivnosti. U slobodno vreme vozi rolere, penje se na drveće, a uskoro kreće i na balet i kako sama kaže, uvek je tri koraka ispred svih. Ipak, nešto je trenutno ometa da radi sve što voli. U julu prošle godine, Vasilisa je zadobila teške opekotine, a troškovi njenog lečenja su mnogo veći nego što njena porodica može da podnese.

Pozorište Boško Buha rado se odazvalo pozivu direktorke Kulturnog centra Pančeva, Jasmine Večanski, da prihod od igranja čuvene ruske bajke, predstave Vasilisa Prekrasna, pokloni devojčici i pomogne njeno dugotrajno i skupo lečenje.

Vasilisa Prekrasna premijerno je odigrana još u sezoni 1992/93. i pred punom salom se igrala čitavih petnaest godina. Rimejk predstave, sa obnovljenom i podmlađenom glumačkom podelom, biće premijerno odigran 22. januara 2011. u 20 časova, kada će biti organizovano donatorsko veče, na kome će prijatelji pozorišta, razne firme i ljudi dobre volje imati prilike da kupovnom karata za predstavu, minimalna cena karte je hiljadu dinara, pomognu maloj Vasilisi.

Komad je napisao Miodrag Stanisavljević, reditelj je Milan Karadžić, scenograf Boris Maksimović, kostimograf Božana Jovanović. Muziku je komponovao Aleksandar Lokner, a koreograf je Sonja Lapatanov. U glavnim ulogama su članovi ansambla Pozorišta Boško Buha: Borka Tomović, Aleksandar Radojičić, Viktor Savić, Katarina Marković, Bojana Ordinačev, Andrijana Tasić, Nemanja Oliverić, Goran Jevtić i drugi.

makonda-tracker