duhovno nadahnuće

U koprodukciji Narodnog pozorišta: Premijera Aristofanove komedije „Pluto“

0

Održaće se u  Beogradu i Nacionalnog teatra Grčke iz Atine, 13. jula u Epidaurusu.

foto: Promo
foto: Promo

 

Aristofanova komedija „Pluto“ u adaptaciji i postavci jednog od najznačajnijih srpskih reditelja Nikite Milivojevića, biće premijerno odigrana 13. jula u čuvenom antičkom teatru u Epidaurusu na Peloponezu, u okviru prestižnog „Atinskog festivala“. Prvo izvođenje i repriza, biće dan kasnije, 14. jula, nakon čega će predstava putovati širom Grčke da bi u Beogradu bila odigrana krajem septembra.

 

foto: Promo

 

Predstava je nastala na osnovu protokola o dugoročnoj saradnji između Narodnog pozorišta u Beogradu i Nacionalnog teatra Grčke iz Atine, koji su u oktobru prošle godine u srpskoj prestonici potpisali upravnici Dejan Savić i Statis Livatinos i ovo je zvanično prva koprodukcija.

 

foto: Promo

 

Iz Narodnog pozorišta, u ovom projektu učestvuju glumac Hadži Nenad Maričić, kostimograf Marina Medenica i producent Vuk Miletić a kostimi su urađeni u radionicama Narodnog pozorišta.

 

foto: Promo

 

Na predstavi će biti prisutna zvanična delegacija Republike Srbije, koju će predvoditi ministar kulture Vladan Vukosavljević, pomoćnik ministra kulture Ivana Dedić i predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta Aleksandar Gatalica.

makonda-tracker