Novogodišnji baletski gala koncert: Ponovo igramo zajedno

0
Narodno pozorište u Beogradu i Udruženje baletskih umetnika Srbije, u saradnji sa Udruženjem baletskih umetnika Slovenije, organizuju 27. decembra na Velikoj sceni ovogodišnji gala baletski koncert od 19:30 časova

Na koncertu će biti predstavljeni parovi, vrhunski baletski igrači iz Srbije i Slovenije sa ostvarenjima klasične i savremene umetničke igre. Našu zemlju će predstavljati solisti Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, a Sloveniju umetnici iz Ljubljane i Maribora.

Prema rečima predsednice UBUS-a Sonje Lapatanov, planirano je da se koncerti održavaju jednom godišnje u Beogradu, Novom Sadu, Ljubljani ili Mariboru sa ciljem da se trajno regionalno poveže scena klasične i savremene umetničke igre.

- Novogodišnji baletski koncerti tradicionalno su održavani u obe zemlje i predstavljali su dobro prepoznatljiv oblik prezentovanja baletske umetnosti Srbije i Slovenije - kaže gospođa Lapatanov.

Ona je podsetila da u Srbiji dve decenije ne postoje koncerti ovakvog tipa, u kojima bi stvaraoci iz zemlje i regiona, savremenog i klasičnog umetničkog izraza, imali priliku da se predstave javnosti.

Predsednica UBUS-a je dodala da Novogodišnji baletski gala koncert ima za cilj kontinuirano promovisanje srpske kulture u oblasti umetničke igre u regionu i kontinuiranu uključenost u međunarodne projekte i plesne tokove.

Koncert će biti realizovan uz podršku Ministarstva kulture Slovenije i Turističke organizacije Beograda.

makonda-tracker