Obnova baleta Dama s kamelijama

0
U petak 24. decembra u 19:30 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta biće premijerno obnovljen balet Dama s kamelijama, a primabalerina Ana Pavlović obeležiće ovim baletom dvadeset godina umetničkog rada

Premijerna obnova baleta Dama s kamelijama, sa dve potpuno nove podele, biće održana 24. i 25. novembra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta od 19:30 časova.

Popularna predstava, premijerno izvedena 1993. godine, a koja se posle pet sezona ponovo vraća na redovan repertoar, urađena je u koreografiji i režiji Lidije Pilipenko koja je napisala i libreto prema istoimenom romanu Aleksandra Dime Sina.

Lik glavne junakinje Margarete Gotje igraće u alternaciji primabalerine Ana Pavlović i Mila Dragičević, dok su solističke uloge poverene Jovanu Veselinoviću, Jovici Begojevu, Milanu Rusu, Milici Jević, Milošu Isailoviću, Aleksandri Bibić, Bojani Žegarac, Milošu Marijanu, Ivani Kozomari i Dušanki Đorđević.

Muzičku adaptaciju i novu orkestraciju ovog baleta u dva čina, prema originalnoj muzici Đuzepea Verdija za operu Travijata, uradio je dirigent Angel Šurev (1932 – 2004).

Kostime je kreirala Božana Jovanović, a scenografiju Boris Maksimović. Orkestrom Narodnog pozorišta dirigovaće Vesna Šouc. Do kraja sezone 2010/2011 predstava će biti na repertoaru 15. i 20. januara, 22. februara, 22. marta, 7. aprila i 16. juna.

makonda-tracker