Ružica Sokić, Rada Đuričin i Branka Petrić kao Tri sestre

0
U Bitef teatru 21. decembra biće održana premijera predstave Tri sestre u režiji Ivane Vujić, a komad će 25. decembra biti prvi put igran i u Kulturnom centru Pančevo

U koprodukciji Bitef teatra, Beton hala teatra i Kulturnog centra Pančevo priprema se predstava Antona Pavloviča Čehova Tri sestre. Komad režira Ivana Vujić, a igraju Ružica Sokić, Branka Petrič, Rada Đuričin, Mirko Babić, Konstantin Bunuševac, Dunja Mahorčić i Gorjana Stoiljković.

Ekipa predstave posvećuje ovu predstavu kolegi Radetu Markoviću koji je pripremao ulogu Antona Pavloviča Čehova.

- U mom dugom pozorišnom radu i u radu sa dramaturgom dugogodišnjim, nisam nikada radila Čehova. Uvek mi se činilo da nemam dovoljno moći da njegovu jednostavnost i nežnost a i istoremenu surovost prikažem. Moj život je svojim daljim razvojima učinio da mi ta surovost i nežnost budu mnogo bliže. I onda sam rešila da nešto uradim. Da zajedno sa Čehovim nešto napravimo. Naravno, činilo mi se da danas ne može biti samo njegov komad. Nego da mora biti kombinacija njegovih pisama. Koja su izvanredno delo. Uzela sam komad koji govori o samom Čehovu. Tri sestre. Svaki njegov komad govori o njemu. Učinilo mi se da su glumice, kakve su Ružica, Rada i Branka životi koji mogu da iznesu. I da mogu da daju dijagnozu. I to je dovoljno. Recepta nema – kaže Ivana Vujić, rediteljka.

makonda-tracker