Dragan Bjelogrlić i Mima Karadžić zajedno u Ratnoj kuhinji

Predstava Ratna kuhinja Stevana Koprivice, u režiji Milana Karadžića, imaće gala premiju četvrtog decembra na Velikoj sceni Ateljea 212, a glavne uloge tumače Dragan Bjelogrlić I Milutin Mima Karadžić
0
1 / 4

Komad Ratna kuhinja je crna komedija u kojoj igraju Milutin Mima Karadžić, Dragan Bjelogrlić, Sofija Juričan, Jakov Jevtović, Ivan Jevtović, Nikola Jovanović i Ivan Zekić.

- Ratna kuhinja je antiratna predstava, crna komedija u kojoj nekoliko sitnih luzera okupljenih u jednom hotelu u Dubrovniku postaju heroji u ratnim uslovima u kojima su se našli protiv svoje volje - otkrio je na konferenciji za novinare reditelj predstave Milan Karadžić.

Stevan Koprivica, koji potpisuje ovaj komad, kazao je da je dubrovačko ratište samo pozadina za prikaz onoga što se zbiva u samim junacima drame, Srbinu, Hrvatu i novinarki iz Beograda koji su se slučajno našli zajedno u kuhinji jednog hotela u Dubrovniku.

Izvođenje Ratne kuhinje prva je premijera nove pozorišne sezone Ateljea 212 pod nazivom nEXt Yu, u kojoj će se kroz predstave na različite načine ispitivati fenomen Jugoslavije. Upravnik pozorišta Kokan Mladenović otkrio je da će svaka premijera u novoj sezoni biti praćena performansima Božidara Mandića i njegove Porodice bistrih potoka.

Gala izvođenje predstave održaće se šestog decembra. Cena donatorske ulaznice za ovo izvođenje Ratne kuhinje iznosi 10 000 dinara, a posetioci će uz koktel nakon predstave moći da razgovaraju sa autorom predstave i glumcima.

makonda-tracker