Prijavite se

Nagrađujemo čitaoce: Glossy vas vodi na predstavu Kazimir i Karolina

0

Glossy svojim vernim čitaocima nudi priliku da osvoje ulaznice za predstavu Kazimir i Karolina koja će biti izvedena u četvrtak, 5. aprila od 20h u Ateljeu 212 (scena Mira Trailović)

foto: promo
foto: promo

 

Ovaj pučki komad odigrava se na minhenskom tradicionalnom sajmu „Oktoberfestu“, u delu za zabavu, početkom 30-ih godina XX veka. U podnaslovu svoje drame Eden fon Horvat napisao je: „…A LJUBAV IPAK TRAJE…“

 

„Kazimir i Karolina“ je jedan od najznačajnijih društveno kritičkih pučkih komada iz prve polovine dvadesetog veka. Pozadina ove poznate priče o „slomljenim srcima“ je Oktoberfest 1930. godine. U toku jedne noći, kroz ljubavni rastanak Kazimira i Karoline, prelama se socijalno raslojavanje usled ekonomske krize, nadolazećeg fašizma i tek uspostavljenog kapitalizma. Njegova tema je inflacija duše u doba masovne nezaposlenosti. Karnevalska atmosfera vašara u oštroj je suprotnosti sa sumornom ljubavnom pričom između Kazimira i Karoline, koji uprkos svojoj ljubavi ne uspevaju da prevaziđu svoj ugroženi socijalni milje.

 

U predstavi igraju: Bojan Dimitrijević, Jelena Đokić,Bojan Žirović, Katarina Žutić, Tihomir Stanić, Nenad Ćirić, Nebojša Ilić, Milica Gojković, Jovana Stojiljković, Radomir Nikolić, Vladan Matović, Danilo Tirnanić, Vladimir Gurbaj, Irena Popović. Autor scenografije je Darko Nedeljković, kostimograf je Maja Mirković, a kompozitor Irena Popović.

 

Glossy svojim vernim čitaocima nudi priliku da osvoje ulaznice za za predstavu Kazimir i Karolina koja će biti izvedena u četvrtak, 5. aprila od 20h u Ateljeu 212 (scena Mira Trailović)

 

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem mejla redakcija@glossy.rs.

 

Molimo vas da u mejlu navedete svoje ime, prezime i naziv predstave za koju se prijavljujete.

 

Dobitnici će biti obavešteni mejlom.

makonda-tracker