Priča o priči na sceni Duško Radović

Predstava Priča o priči, rađena po motivima slikovnice za decu Pričam ti priču hrvatske spisateljice Maje Rijavec, biće premijerno izvedena 15. decembra u 20 časova na sceni Malog pozorišta Duško Radović
0
1 / 2

Autori predstave metamorfozom raznih oblika u materijalu i animaciji dolaze se kroz priču do kruga. Igra svetla, lutaka, krugova, igra pet glumca na sceni. Svaki čovek je jedna priča. Zato na svetu ima bezbroj priča. Svaka priča, jedan život. Svaki život ima svoj početak. Svaki početak je dete. Dete je glavni junak svake priče. Taj junak raste, razvija se, obrazuje upoznaje prijatelje, nove priče se prepliću. Sa novim likovima nastaju problemi, pojavljuju se neprijatelji glavnog junaka, priča dobija zaplet. Dolazi ljubav, sve je tako zamršeno, priča dobija na dramatici. Priče su sve isprepletanije. Ne može da pronađe svoju, izgubila se. Samo ljubav može da mu pomogne da je pronađe. Ljubav je ta, zbog koje gubimo svoju priču, zalutamo, ali nam ona pokaže put da je ponovo pronađemo, još lepšu, veličanstveniju, najvredniju od svega na svetu postojećem. Priča odlazi u nebo, tamo obasja vasionu, vrati se. Svi pomisle da je kraj priče. Čak i glavni junak. On želi da stavi tačku na kraj priče, ali  tačka je neuhvatljiva. Ona beži. Svaki kraj je početak –navodi se u saopštenju o predstavi, a zanimljivo je da je posle izvođenja planiran razgovor sa decom.

Predstavu režira Tatjana Stanković, a igraju Jelena Ilić, Aleksandra Anđelković, Čarni Đerić, Bojan Lazarov i Tatjana Stanković. Pretpremijera predstave je 14. decembra u 20 časova, a prva repriza 18. decembar u 17 sati.

makonda-tracker