Poslednji čovek na zemlji premijerno u Bitefu

Predstava Poslednji čovek na zemlji u režiji Nikole Zavišića premijerno će biti prikazana u utorak 16. novembra sa početkom u 20 časova u Bitef teatru
0
1 / 3

Poslednji čovek na zemlji je crna komedija inspirisana televizijskim srijalom Zona sumraka. Glavne uloge u ovom komadu tumače: Anastasia Mandić, Nikola Vujović, Maša Dakić, Nevena Jovanović, Nikola Tomašević. Muziku u predstavi uživo izvode Sonja Lončar i Nemanja Aćimović.

- Krenuli smo od Zone Sumraka, zašli iza granice snova do koje nas je doveo Dejvid Linč. Tamo se sreli sa Kafkom i Jungom. Malo se podružili sa njima pa nastavili dalje sami, svako za sebe, ali zajedno.

Da bismo pokušali da ispričamo naše priče koristimo dve sigurnosne kamere koje se preko video miksete uživo kontrolišu, makete i lutke, zvuk i svetlo, pokret i reč. Ideja nam je da se bavimo nesvesnim, iracionalnim, uzbuđujućim, smešnim i strašnim slikama koje proizilaze iz svega gore navedenog, kao sakupljeno iskustvo prožeto našim ličnim zaumnim slikama i snovima. Želimo da kroz neizrečeno, kroz vanvremenski prostor snova pokušamo da nazremo tajnu koja nas je spojila, donela na ovaj svet i koja će nas sa njega u različita vremena odneti. Zbog toga ova predstava postoji – kaže o predstavi reditelj Nikola Zavišić.

makonda-tracker