gostovanje np iz prištine

Drama "Razvojni put Bore Šnajdera" 5. februara u Narodnom pozorištu u Beogradu

0

Srpska drama Narodnog pozorišta iz Prištine, sa sedištem u Gračanici 5. februara gostuje sa Popovićevom komedijom "Razvojni put Bore Šnajdera" u Narodnom pozorištu u Beogradu.

foto: promo
foto: promo

Ansambl Srpske drame Narodnog pozorišta iz Prištine, sa sedištem u Gračanici, gostovaće 5. februara (20,30) na Sceni „Raša Plaović“ sa komedijom “Razvojni put Bore Šnajdera”, po tekstu Aleksandra Ace Popovića, u režiji Bobana Skerlića.

 

Iako je radnja predstave smeštena u davno prošle decenije prethodnog veka, njena tema je aktuelna i danas jer se, prema rečima reditelja, bavi nekompetentnošću ljudi na rukovodećim položajima.

 

U podeli su Igor Damnjanović, Dejan Cicmilović, Branko Babović, Nebojša Đorđević, Bojan Stojčetović, Milan Vasić, Anika Grujić, Ivana Kovacevic i Aleksandra Cucić.

 

Predstava je premijerno izvedena 28. januara 2016. godine u sali Doma kulture "Gračanica".


"Razvojni put Bore Šnajdera" proglašen je polovinom devedesetih od kritike za najbolju srpsku dramu druge polovine dvadesetog veka.

 

U njoj pisac prati nekoliko relacija, od kojih su najvažnije socijalističko-društveni milje, u kome se uspinju nesposobni i za poslove nepripremljeni karijeristi.

 

Oslikan je i sukob društvenog i privatnog posla, kao i susret malog, anonimnog čoveka sa ideologijom i njenim jezikom i zakonima.

makonda-tracker