Pedeseta Kosa u Ateljeu 212

0
Popularni mjuzikl Kosa u režiji i adaptaciji Kokana Mladenovića, imaće svoje jubilarno, pedeseto izvođenje na Velikoj sceni Ateljea 212 u ponedeljak 18. oktobra

Kosa kao glas mlade generacije koja želi da se izbori za neko drugo, novo doba, obeležila je prošlogodišnju beogradsku pozorišnu sezonu i od premijere februara 2010. gleda se na kartu više. Glumci Ateljea 212 podeliće pedeseti put sa svojom publikom pesme o ljubavi, toleranciji, solidarnosti, pesme pobune protiv globalne postavke sveta, protiv besmislenih ratova, nepravde, pesme koje i danas imaju istu snagu i važnost. Kritika rata i oda slobodnoj ljubavi u novoj verziji postala je veliki protest protiv svih devijacija sveta u kome danas živimo, sa besramnim uticajem kapitala na naš život, sa ratovima koji se vode iz multikorporacijskih interesa i svih problema koji čine sumornu planetarnu stvarnost na početku ovog veka. Protiv takvog sveta se, hrabrošću i maštom, bore mladi ljudi u predstavi Kosa.

U brojnoj umetničkoj ekipi su Ivan Jevtović, Sergej i Branislav Trifunović, Gordan Kičić, Jelena Gavrilović, Katarina Žutić, Dara Džokić, Gorica Popović, Tanja Bošković, Feđa Stojanović, Nenad Ćirić, Mladen Andrejević i mnogobrojni mladi glumci.

makonda-tracker