24. decembra

Nagrada Ardalion za Hanu Selimović i Predraga Ejdusa

0

Nagrade "Ardalion", koje su predstava "Ivanov" i glumci Hana Selimović i Predrag Ejdus osvojili prošlog meseca na 22. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu "Bez prevoda", biće uručene u nedelju 24. decembra na Velikoj sceni, posle izvođenja tog Čehovljevog komada, u režiji Tatjane Mandić Rigonat.

foto: Promo
foto: Promo

Većinom glasova stručnog žirija, kojim je predsedavao srpski reditelj Dejan Mijač, a članovi su bili dramaturškinja Željka Turčinović iz Hrvatske, pozorišna kritičarka Nataša Nelević iz Crne Gore, arhitekta i scenograf Radivoje Dinulović iz Srbije i glumac Zoran Ljutkov iz Makedonije, "Ivanovu" je pripala Nagrada "Ardalion" za najbolju predstavu.

 

"Ardalion" za najbolju žensku ulogu dobila je Hana Selimović za ulogu Saše, a "Ardalion" za najbolju mušku ulogu Predrag Ejdus za ulogu Šebeljskog, obe u "Ivanovu", koji je sa ocenom 4,75 najbolja predstava i po oceni publike.

 

Na ovogodišnjem festivalu održanom od 13. do 20. novembra, učestvovali su teatri iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

makonda-tracker