Po tekstu Luiđija Pirandela

Drama: Čovek sa cvetom u ustima na Sceni Raša Plaović

0

Drama "Čovek sa cvetom u ustima", po tekstu Luiđija Pirandela, u režiji Đanluke Barbadorija i tumačenju Zoltana Molnara, gostovaće 20. i 22. decembra na Sceni "Raša Plaović".

foto: Promo
foto: Promo

Poznati pirandelovski klasik, koji će obe večeri biti izveden u terminu od 20 sati, urađen je u formi monologa, a Barbadorijeva režija je slobodno inspirisana verzijom reditelja Roberta Bačija koja je pre dvadesetak godina realizovana u Pontederi.

 

Tema ovog dela je vrednovanje malih stvari u teškim trenucima i onda kada postoji opasnost da one zauvek budu izgubljene; od momenta kada prima neočekivanu vest, protagonista menja svoj način viđenja sveta, posmatranja sopstvenog života i života drugih ljudi. Koliko god se činilo da se ponavljaju i da su banalna, svakodnevna dešavanja postaju iznenada izuzetno važna i predstavljaju povod za razmišljanje o egzistenciji, značaju svakodnevice, detalja, malih stvari...

 

Gostovanje predstave realizuje se u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu i asocijacijom "Ponte tra culture".

foto: Promo

 

makonda-tracker