ne propustite

Varaždinci igraju Arsenijevićevog "Krokodila" u Madlenianumu

0

U sredu 20. decembra, sa početkom od 20h na maloj sceni Opere i teatra "Madlenianum",  nastupiće glumački ansambl HNK Varaždin sa kamernom dramom "Krokodili".

foto: Promo
foto: Promo

Ova drama bazirana je na priči "Crocodiles" iz zbirke "Ovo nije veselo mesto" nagrađivanog pisca Vladimira Arsenijevića, a biće predstavljena zahvaljujući dramatizaciji Darija Bevande i režiji Dražena Krešića.

 

foto: Promo

 

Radnja koja prati ovaj komad odvija se u Londonu osamdesetih godina, a govori o strancu, mladiću, koji je u potrazi za životnim iskustvom i spisateljskom potvrdom. Predstava ne idealizuje osamdesete godine. Slika društva ostaje neidealna, a pojedinci u njoj prikazani su kao rezultat različitih uticaja i njihove nemoći da upravljaju životnim tokovima.

 

foto: Promo

Potpomognuti suptilnim i nenametljivim, a opet znalačkim i promišljenim redateljskim potezima, kvalitetnom dramatizacijom i iznimnim glumačkim realizacijama, "Krokodili" predstavljaju vrlo intrigantno scensko delo.

 

foto: Promo

U predstavi glumi četvoro nadahnutih glumaca: Ljiljana Bogojević u ulozi Sabine Klivlend, Marinko Prga u ulozi njenog sina Ričarda, Katarina Arbanas kao Vibeka i Igor Skvarica kao Vladimir.

 

Izvođenje u Beogradu, 20. decembra od 20h, biće ujedno i 55. igranje ove predstave širom regiona.

makonda-tracker