Brodvejski mjuzikl na Crvenom krstu

U Beogradskom dramskom pozorištu 15. oktobra biće premijerno izveden rok mjuzikl Buđenje proleća u režiji Nebojše Bradića
0
1 / 16

Buđenje proleća je rok mjuzikl nastao adaptacijom istoimenog kontraverznog nemačkog komada iz 1891. godine čiji je autor Frenk Vedekind. Autori mjuzikla Buđenje proleća su Dankan Šejk, koji je radio muziku i Stiven Sater, koji je adaptirao tekst. Radnja se odvija u Nemačkoj sa kraja 19. veka, a bavi se tinejdžerima koji otkrivaju svoju seksualnost. Brodvejska premijera bila je decembru 2006. godine u pozorištu Judžin O Nil gde je izvođena do januara 2009.godine. Za ovo vreme mjuzikl je odigran 888 puta. Originalna muzika je objavljena 2006. godine i osvojila je Gremi nagradu 2008. godine. Mjuzikl Buđenje proleć bio je 2007. godine nominovan u 11 kategorija za nagradu Toni, od čega je osvojio osam, uključujući nagrade za najbolju muziku, režiju, tekst, mladog glumca…U Londonu je produkcija ovog komada osvojila četiri prestižne nagrade Olivije za 2009. godinu i to za najbolji mjuzikl, najboljeg glumca, najbolju sporednu ulogu i dizajn zvuka.

U beogradskoj verziji, koju režira Nebojša Bradić, igraju Đurđija Cvetić, Paulina Manov, Nataša Marković, Ivana Nikolić, Milica Zarić, Ljubinka Klarić, Milena Moravčević, Ivan Tomić, Dragan Petrović Pele, Daniel Sič, Vladan Milić, Miki Damjanović, Žarko Stepanov, Nebojša Đorđević i Andrija Kuzmanović.  

makonda-tracker