preporuka

"Na Drini ćuprija" za kraj revije "Andriću u čast"

0

Gostovanjem Srpskog narodnog pozorišta sa predstavom „Na Drini ćuprija“ na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, završava se revija predstava „Andriću u čast“

foto: Promo
foto: Promo

Predstava Srpskog narodnog pozorišta Na Drini ćuprija, u režiji Kokana Mladenovića, biće izvedena u petak, 8. decembra u 19.30, časova na Velikoj sceni, kao predstava koja će zatvoriti reviju predstava „Andriću u čast“.


Po rečima reditelja, Andrićev roman je pravi povod za još jednu priču o našem vremenu - priču o zlu koje se dešava na jednom istom mestu, više od 400 godina, zlu kojem nema kraja..


U podeli su Jelena Antonijević, Strahinja Bojović, Danica Grubački, Gordana Đurđević Dimić, Grigorije Jakišić, Dušan Jakišić, Milan Kovačević, Jugoslav Krajnov, Tijana Maksimović, Marija Medenica, Sanja Mikitišin, Višnja Obradović, Igor Pavlović, Aleksandra Pleskonjić, Nina Rukavina, Marko Savić, Olivera Stamenković, Miroslav Fabri, Milovan Filipović i Radoje Čupić, dok su se u ulogama dece našli Mihajlo Bugarski, Nikola Velimirović i Sergej Stojanović. Muzičari su Arpad Bakoš i Balša Pešikan.


Pored Kokana Mladenovića koji je autor režije i adaptacije teksta, ostali saradnici su: Svetislav Jovanov, dramaturg, Andreja Kulašević, koreograf, Irena Popović, kompozitorka, Marija Kalabić, scenografkinja, Tatjana Radišić, kostimografkinja, dr Dejan Sredojević, scenski govor.


Premijera je bila 17. marta 2016. godine na sceni „Pera Dobrinović“ u Novom Sadu.

makonda-tracker