madlenianum

Premijereno izvedena psihokomedija Vladimira Đurića Đure - Koju igru igraš? (FOTO)

0

Na Maloj sceni pozorišta Madlenianum, sinoc u 20 časova, premijerno je izvedena psihokomedija Vladimira Đurića Đure „Koju igru igraš?, u režiji Dejana Jankovića.

foto: Promo
foto: Promo

 

U predstavi uloge tumače Miljan Prljeta, Barbara Petrović i Janko Cekić, dok je dizajn scene i kostima bio poveren Mariji Grahovac.


Pozivajući se na tradiciju Pirandela, Dejvida Memeta i drugih pisaca koji su se koristili dramaturgijom lažnog navođenja, reditelj Dejan Janković na vrlo vešt način poigravajući se situacijama i tekstom, dovodi publiku u naivnu pomisao da je uhvatila nit i radnju, ali - sve se neočekivano izokreće. Satkan od permanentnih prevara, ovaj komad se sa velikim uspehom izvodio na sceni gradskog pozorišta u Edinburgu početkom 90-tih godina kada je tekst i napisan.

 

foto: Promo

 

Reč svojevrsnoj mešavini trilera, psihološke drame i rokenrola u kojem glavni junaci žive u posebnom svetu iščašene stvarnosti, glumaca u beskrajnom pozorištu života. U kući - lavirintu, metafori njihovog psihostanja u kojem jedni drugima postavljaju zamke i u okviru koga su izgubljeni u svetu igara, karakteri, pretvarajući se, neprekidno gube identitet i postaju fikcija, njihove lažne projekcije.

 

Kroz ovu psihoslagalicu odvija se realistična radnja koja se neprekidno umnožava dok dramaturgijom lažnog navođenja gledalac prisustvuje mnogobrojnim iznenađenjima koja ga neminovno uvlače u igru.

 

foto: Promo

 

Ovaj projekat, realizovan od strane profesionalnog tima nezavisne umetničke produkcije Artepunkt, imaće prvu reprizu već zakazanu za 14. decembar takođe na Maloj sceni pozorišta Madlenianum od 20h.

makonda-tracker