različite predstave

Anika i njena vremena i Na Drini ćuprija „Andriću u čast“ u NP Beograd

0

U okviru ovogodišnje revije predstava "Andriću u čast" učestvovaće dve predstave Srpskog narodnog pozorišta, rađene po motivima Andrićeve proze.

foto: Promo
foto: Promo

Revija „Andriću u čast“ održava se tokom novembra i decembra na obe scene NP Beograd, a povodom 125. godišnjice od rođenja našeg istaknutog pisca i nobelovca Ive Andrića.

 

foto: Promo

 

Predstava Anika i njena vremena, autorke i rediteljke Ane Đorđević (koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta i Beo art-a), biće izvedena u petak, 24. novembra, u 19.30 na Velikoj sceni NP Beograd.

foto: Promo


Predstava Na Drini ćuprija, u režiji Kokana Mladenovića, biće izvedena u petak, 8. decembra u 19.30, takođe na Velikoj sceni, kao predstava koja će zatvoriti reviju.

foto: Promo

U tom periodu, publika će moći da pogleda četiri različite predstave (Play Andrić ili ljudi o kojima se ne može mnogo kazivati - Kraljevačko pozorište, Anika i njena vremena – Srpsko narodno pozorište i Beo art, Kainov ožiljak – Šabačko pozorište i Na Drini ćuprija – Srpsko narodno pozorište), posvećene našem slavnom piscu i njegovom delu, sa repertoara srpskih pozorišta.

makonda-tracker