Dragan Jovanović: Komedija pozor ište

0
Promocijom imena Komedija pozor ište, simboličnog sadržaja nastalog igrom reči, označen je početak radova na pozorištu u okviru Ustanove kulture Palilula na mestu nekadašnjeg izgorelog muzičkog studija

Glumac Dragan Jovanović, prisutan od nastanka ideje u priči o izgradnji pozorišta autor je i njegovog naziva Komedija pozor ište, za koji kaže da mu se učinio najprikladnijim u konkurenciji ostalih tridesetak predloga koji su pristigli na adresu opštine Palilula. Jovanović je naveo repertoar kojim će pozorište i pozorišna sezona 2011/2012 biti otvorena. Biće izvedene dve premijere, njegova drama radnog naslova Smešna strana pozorišta i neka od Čehovljevih ili Šekspirovih drama. Popularni glumac očekuje da će uz još jednu predstavu svakog meseca biti po dvadesetak izvođenja u novom pozorištu do kraja pozorišne sezone 2011/2012.

Predsednik opštine Palilula Danilo Bašić rekao je da je opština do sada obezbedila 16 miliona dinara i da će sledeće godine izdvojiti još 25 miliona dinara za izgradnju pozorišta. U toku je tender za izgradnju i postavljanje krovne konstrukcije i izrada glavnog projekta za scenu i kompletan enterijer pozorišta.

- U planu je da svi radovi budu završeni do 30. juna 2011. godine, kako bi se u njemu organizovala već naredna pozorišna sezona - rekao je Bašić.

makonda-tracker