U Skupštini grada

Predstavljen vizuelni identitet 15. Beogradskog festivala igre: Prestonica (FOTO)

0

U Skupštini grada promovisan je vizuelni identitet 15. Beogradskog festivala igre, koji ce se odrzati od 15. marta do 4. aprila 2018. godine, pod sloganom "Prestonica".

foto: Promo
foto: Promo

Već je za očekivati da mi danas imamo program za 2018. godinu, kao i da prodajemo ulaznice. Otkriću vam da sam srećna zbog selekcije programa koja donosi neka sasvim nova ostvarenja, vraća neke trupe koje smo silno želeli da ponovo vidimo, ali i dovodi neke kompanije po prvi put u ovaj deo sveta, poput velikih baleta iz Hongkonga i Sidneja.

 

Da ne zaboravim da pomenem Dimitrisa Papajoanua, kako zbog novog komada koji ruši sva očekivanja na svetskim blagajnama, već i zbog nagrade Jovan Ćirilov koja će pripasti baš ovom čarobnjaku pokreta koji je u naš prostor scene ušetao iz sveta vizuelnih umetnosti", istakla je Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre i dodala da za otkrivanje svih autora i opširniju priču o svim produkcijama, Beogradski festival igre imaće tradicionalnu konferenciju, krajem februara, a da je povod okupljanja vizuelni identitet festivala i kampanji koja kreće ovih dana.

foto: Promo

Sam slogan pokrenuo je priču koja nas je dalje vodila u kreiranje filma i fantastičnih vizuala. Reč je o prestonici, koja se zove Beograd. Tokom narednog festivala igre, prestonica igre će biti i Novi Sad. Jednostavno, prestonica je grad koji ima ovakvu ponudu najreferentnijih naslova iz oblasti savremene igre, po kojoj se šteluju planovi domaće i planiraju putovanja inostrane publike, i to 15 godina u kontinuitetu.

foto: Promo

Autor filma je Mihajlo Savić, balerina koja se pojavljuje u filmu je jedna Beograđanka koja nikada nije igrala u Beogradu, ali je solistkinja Baleta Državne Opere u Beču. Njeno ime je Gala Jovanović, i upravo će ona poneti priznanje Vip poziva u okviru narednog festivala igre. Njen kostim je osmislila Angelina Atlagic.

 

U realizaciji filma i fotografija pomogla je Skupština Grada Beograda, dok je ona prva ideja potekla od Marka Maršićevića, da umesto od gotovih materijala koje nam šalju trupe, krenemo u produkciju sopstvenih fotografija i slika, koje će osim o festivalu i o igri, govoriti o Beogradu. Onakvim kakvim ga mi vidimo, ili želimo da vidimo.

 

1 / 5 Foto: Promo
makonda-tracker