peta postavka

Počele probe Nušićeve „Ožalošćene porodice“ u režiji Jagoša Markovića, premijera 19. januara na Velikoj sceni

0

Prva čitaća proba „Ožalošćene porodice“, po tekstu Branislava Nušića, u režiji Jagoša Markovića, održana je u ponedeljak 30. oktobra u probnoj sali.

foto: Promo
foto: Promo


Premijera je planirana za 19. januar 2018. godine na Velikoj sceni, a u podeli su Saša Torlaković k.g. (Agaton Arsić), Radmila Živković (Simka), Danica Maksimović k.g. (Sarka), Nebojša Dugalić (Proka Purić), Vanja Ejdus (Gina), Aleksandar Srećković (Tanasije Dimitrijević), Nela Mihailović (Vida), Nenad Stojmenović (Trifun Spasić), Slobodan Beštić (dr. Petrović, advokat) i Suzana Lukić (Danica).


Reditelj Marković potpisuje i izbor muzike, a u autorskom timu su i Molina Udovički Fotez (dramaturg), Ljiljana Mrkić Popović (scenski govor), Matija Vučićević (scenograf) i Maria Marković Milojev (kostimograf).
Asistent i pomoćnik reditelja su Ksenija Ćirica i Tara Lazarević.
Izvršni producent je Vuk Miletić, Jasmina Urošević je organizator, Dušanka Vukić sufler, a Saša Tanasković inspicijent.


Biće to peta postavka ove Nušićeve komedije u Narodnom pozorištu u Beogradu, u kojem je i praizvedena 28. novembra 1934. godine, u režiji Josipa Kulundžića, druga je održana 10. juna 1949. godine,predstavu je režirao Predrag Dinulović, treću postavku čija je premijera održana 16. oktobra 1974. godine, uradio je Gradimir Mirković a četvrta, i za sada, poslednja premijera „Ožalošćene porodice“ u Narodnom pozorištu održana je 22. novembra 1994. godine u režiji Radoslava Zlatana Dorića.

makonda-tracker