mali jubilej

Dani Danila Lazovića: Uzbudljivo veče puno emocija

0

U Priboju, 21.oktobra, je završen, peti, jubilarni festival “Dani Danila Lazovića”.

foto: Promo
foto: Promo

Tradicionalno, ovo završno, odnosno takmičarsko veče, bilo je puno uzbudljivih trenutaka i neizvesnosti jer je žiri morao da se odluči između dve studentkinje koje su imale isti broj glasova (Gala Šalipur sa Fakulteta umetnosti u Prištini i Milica Glogovac sa Akademije umjetnosti u Banjа Luci)! Posle ponovnog javnog glasanja prostom većinom odlučeno je da je ovogodišnja pobednica Gala Šalipur sa Fakulteta umetnosti iz Prištine!

 

foto: Promo

 

Pobednica je ponela prestižnu nagradu “Povelja Danilo Lazović” i novčani deo nagrade u iznosu od hiljadu evra u dinarskoj protivvrednosti, koja se obezbeđuje pod pokroviteljstvom Predsednika opštine Priboj.

 

Na početku večeri domaćin festivala glumac Mihailo Laptošević predstavio je članove i članice stručnog žirija i to: prof.dr Radovan Knežević (predsednik stručnog žirija); glumica i profesorka na FDU Cetinje, Dubravka Drakić; glumica i profesorka na Fakultetu umetnosti u Prištini Andrijana Videnović; rediteljka iz Makedonije Nataša Poplavska i gost glumac festivala Milutin Mima Karadžić. Publici se predstavio i pobednik “Internet konkursa u govorenju poezije” Nikola Dragašević.

 

Ove godine je muzička gošća bila Ana Sofrenović, glumica i vokalna solistkinja, dok je gost glumac festivala bio naš proslavljeni dramski umetnik Mima Karadžić.

 

foto: Promo

 

U toku festivala publika je bila u prilici da vidi programe kao što su: “Danilu u čast” u kome su učestvovali Tanja Bošković, Irfan Mensur, Snežana Savić, Rade Marjanović i domaćin festivala Mihailo Laptošević; program “Upoznaj pribojske pesnike” predstavio je bogato stvaralaštvo pesnika ovog kraja; predstavu “Moje dete” Beogradskog dramskog pozorišta, ali i kabare “Da, to su bili dani” Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića. Za najmlađe sugrađane izvedena je predstava “Siromašni Romeo” u režiji Ibrahima Hasanagića. U toku festivala održane su tri radionice pod nazivom “Čas dikcije” koje su vodili profesore Knežević, Drakić i Videnović.

 

foto: Promo

 

Ovaj peti, jubilarni, festival protekao je u sećanju na doajena našeg glumišta Danila Lazovića i kao svaкe godine, slavio je govorenje poezije!

 

Osnivači festivala “Dani Danila Lazovića” su Dom kulture “Pivo Karamatijević” i Zavičajni muzej Priboj uz podršku opštine Priboj i predsednika opštine Priboj.

 

foto: Promo

 

makonda-tracker