preporučujemo

Jubilarno pedeseto izvođenje predstave „Bela kafa“, 20. oktobra na Sceni „Raša Plaović“

0

Drama, jednog od najvećih i najznačajnijih posleratnih dramskih pisaca Aleksandra Popovića „Bela kafa“, u režiji Milana Neškovića, biće 50. jubilarni put izvedena 20. oktobra (20,30) na Sceni „Raša Plaović“.

foto: Promo
foto: Promo

Predstavu je od premijere, 4. maja 2015. godine, na matičnoj sceni i gostovanjima u zemlji i regionu, videlo oko 10.000 gledalaca.

U podeli su Branko Vidaković (Momčilo Jabučilo), Olga Odanović (Majka Janja), Pavle Jerinić (Deli Jova), Vanja Ejdus (Crkva Ružica), Nenad Stojmenović (Srđa Zlopogleđa) i Nada Šargin (Zora Šišarka).
Glas radio kaskaderu pozajmio je Predrag Ejdus, dok šlagere peva bariton Nebojša Babić.
Scenografiju je uradila Vesna Popović, kostime Marina Vukasović Medenica, a muziku Anja Đorđević.


Za ovu predstavu od premijere vlada veliko interesovanje, a po broju nagrada koje je osvojila, može se svrstati među najnagrađivanije predstave.
Reditelj Nešković dobitnik je Nagrade za režiju „Ljubomir Muci Draškić“, za 2015. godinu, a Pavle Jerinić - Nagrade „Tomislav Pejčić“ za najboljeg mladog glumca na XXIII Festivalu klasike „Vršačka pozorišna jesen“ i Nagrade "Petar Banićević" koju dodeljuje Narodno pozorište.
Iste godine, Nada Šargin postala je prva dobitnica Nagrade „Ružica Sokić”, Olgi Odanović pripala je bijenalna glumačka nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije - „Ljubinka Bobić“ i Nagrada „Ardalion“ za epizodnu ulogu, na 21. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu.
Na istoj manifestaciji, Nada Šargin je dobila „Ardaliona“ za najbolju žensku ulogu, a Marina Vukasović Medenica „Ardaliona“ za najbolju kostimografiju.

 

foto: Promo


Naredne godine, na XIX Teatar festu „Petar Kočić“ u Banjaluci, Branku Vidakoviću dodeljena je Nagrada za najbolju mušku ulogu, njegova koleginica Nada Šargin proglašena je za najbolju glumicu, dok je Marini Medenici pripala Nagrada za najboljeg kostimografa.
Nagrada publike na Festivali pobednika festivala u Rakovici 2017. godine za najbolju predstavu i Olgi Odanović za najbolju glumici

makonda-tracker