Teatar

Predstava Moj ti gostuje u Zagrebu

0

Nakon beogradske premijere, predstavu Moja ti imaće priliku da vidi i publika u regionu.

foto: Promo
foto: Promo

Atelje 212 gostuje 16. oktobra u Zagrebu sa prestavom Moja ti u okviru zvaničnog programa festivala Gavelline večeri kojise održava 32. put  u gradskom, dramskom pozorištu Gavella

 

 

 

Olga Dimitrijević

MOJA TI

 

Rediteljka: Aleksandra Milavić Davies

Dramaturg: Dimitrije Kokanov

Kostimografkinja: Maria Marković

Scenografkinja: Marija Kalabić

Kompozitorka: Anja Đorđević

 

Uloge:

Svetlana Bojković, Gorica Popović, Tatjana Bošković, Sofija Juričan, Ivan Mihailović

 

Pijanistkinja: Gorica Šutić

 

Predstava MOJA TI nastala je prema komadu Kako je dobro videti te opet Olge Dimitrijević, a naslov je naknadno promenjen u trenutni naslov (Moja ti).

 

MOJA TI je pobednički komad na konkursu Sterijinog pozorja za savremeni dramski tekst. Predstava Pozorišta Atelje 212 je koprodukcija sa Sterijinim pozorjem .

 

Komad se bavi problemom starosne, ideološke i seksualne, te rodne diskriminacije. Protogonistkinje su starice, neke od njih partizanke, komunistkinje, lezbejke, majke, svakako žene koje se u doba liberalnog kapitalizma prinuđene na borbu sa najrazličitijim muškim kulturnim rodnim normativima i primerima ideološke degradacije vrednosti za koje su se ove žene ceo život borile.

 

Muzika u predstavi sačinjena je od autorske muzike kompozitorke Anje Đorđević, te od različitih citata, parafraza i referenci na poznate pesme. Rediteljski postupak je u najširem smislu zasnovan na čitanju komada kao dela epskih teatarskih praksi.

Rediteljka Aleksandra Milavić Davies je ovogodišnji dobitnik nagrade za režiju- Ljubomir Muci Draškić.

makonda-tracker