15. oktobra u madlenianumu

Iva Stefanović, Anka Gaćeša i Anja Alač u novoj podeli mjuzikla Ljubav i moda

0

U nedelju, 15. oktobra od 19.30 na Velikoj sceni Madlenianuma izvodi se mjuzikl Ljubav i moda, koji je premijeru imao 27. aprila 2017. , a u ovoj sezoni igra nova podela: u ulozi Sonje se pojavljuje Iva Stefanović, Cica je Anka Gaćeša, a Lucija Anja Alač.

 

foto: Suzana Sarić
foto: Suzana Sarić

Mjuzikl Ljubav i moda, nastao po motivima istoimenog hit filma Ljubomira Radičevića i Nenada Jovičića iz šezdesetih godina prošlog veka, nije samo šareni spektakl sa veselim retro pesmama. To je priča o entuzijazmu i optimizmu, podsećanje na neke osnovne etičke i emocionalne vrednosti koje su danas uglavnom u drugom planu.

 

Na čelu dve suparničke modne kuće posleratnog Beograda, Jugošika i Jugomode, nalaze se bivši supružnici – Direktor i Direktorka. Njihovo rivalstvo podstiče ta dva mlada i smela preduzeća da napreduju, ali i da svi zaposleni neizmerno pate zbog njihovog sukoba, borbi i smicalica. Ono što niko ne zna jeste da u osnovi tog sukoba stoji Rođak, namazani muljator spreman na sve kako bi obe firme uništio i osnovao sopstvenu – svoj jedinstveni Jugoštep.

 

Ono što, s druge strane, Rođak ne zna jeste da se između Sonje, Direktorkine i Direktorove kćerke i Bore, Jugošikovog glavnog dizajnera rađa ljubav. Taj momenat neplaniranog izliva emocija poremetiće sve planove ove dve modne kuće i svih koji tu rade, značajno će promeniti planove za konkurentske modne revije i, iznad svega, dodatno otežati Rođaku da izvrši svoj pakleni naum.

 

Predstava Ljubav i moda, sva u nežnim melodijama i pastelnim tonovima, osim nostalgije za nekim jednostavnijim vremenima nudi i nadu da se oni najvredniji delići tih vremena i danas mogu dotaći.

 

U ovoj sezoni u ulozi Sonje se pojavljuje Iva Stefanović, Cica je Anka Gaćeša, a Lucija Anja Alač. Pored njih igraju i: Katarina Gojković, Branislav Tomašević, Nebojša Milovanović, Tamara Aleksić, Stevan Piale, Andrija Daničić i Tatjana Dimitrijević.

 

Pored pomenutih glumaca, na sceni će biti i pevači: Dušan Šarenac, Tijana Ranđelović i Maja Živković, kao i baletski igrači Neda Popović, Helena Petrović, Dunja Stanković, Irena Maksimović, Nemanja Pražić, Goran Vidaić, Nemanja Naumoski i Sava Vidicki.

makonda-tracker