NE PROPUSTITE

Urnebesna komedija s omiljenim glumcima: "Pošteni provalnik" premijerno u Buhi

0

U pozorištu "Boško Buha", na Večernjoj sceni, 13. oktobra premijerno se igra komedija Darija Foa "Pošteni provalnik" u režiji Milana Karadžića. Kuriozitet je da je predstava postavljena na inicijativu glumaca, kolega sa iste klase, koji su želeli da se zajedno okušaju u žanru vodvilja

foto: Vladimir Jablanov
foto: Vladimir Jablanov

Urnebesnu komediju "Pošteni provalnik" napisao je italijanski nobelovac Dario Fo, a premijera će biti igrana 13. oktobra, na godišnjicu njegove smrti. Satirični komad, u kome je jedino pošteno lice provalnik, kritikuje političare, društvene institucije, licemerje crkve i sistema, što ga čini aktuelnim uvek i na svim meridijanima, osnovna ideja predstave je da se ništa u čovekovoj sebičnosti ne menja uprkos kulturnom napretku.

 

foto: Vladimir Jablanov

Siže ovog komada je vrlo jednostavan: Provalnik ulazi u stan imućnog čoveka (inače odbornika gradske skupštine), a u poslu ga ometa telefon koji konstantno zvoni.

 

foto: Vladimir Jablanov


Nemajući kud, on se javlja, a sa druge strane je niko drugi do – njegova žena. Tek što reši taj problem, Provalnik ponovo biva ometen u redu neočekivanim povratkom vlasnika stana i njegove ljubavnice.

 

foto: Vladimir Jablanov

Ovo je samo početak komično-vodviljskog zapleta, a kako komad odmiče, prepreke ka izvršenju započetog posla bivaju sve veće i sve komičnije.

 

foto: Vladimir Jablanov

Reditelj Milan Karadžić, koji ove godine proslavlja 30 godina rada u "Buhi", predstavu je postavio na zahtev glumaca Viktora Savića, Aleksandra Radojičića, Borke Tomović i Katarine Marković, koji su želeli da zajedno igraju komediju. Pored njih, na sceni će biti i Nemanja Oliverić, Aleksandra Tomić (u alternaciji s Teodorom Ristovski), kao i specijalni gost Zoran Cvijanović.

 

 

 

makonda-tracker