kultura

U režiji Gorana Jevtića: Još pet izvođenja predstave Kralj Ibi u Ciglani

0

Predstava ''Kralj Ibi'', u režiji Gorana Jevtića, koja je svoju premijeru doživela u junu na festivalu Dev9t, u neobičnom prostoru Ciglane, imaće još pet izvođenja tokom jeseni 2017. na istoj lokaciji.

foto: Vladimir Jević
foto: Vladimir Jević

Predstava “Kralj Ibi“, je rađena po tekstu Alfreda Žarija, jednog od najzanimljivijih autora s pocetka XX veka, koji u sebi objedinjuje vodviljsko delo sa skaradnim, razuzdanim humorom, istovremeno uspevajući da jednim novim humorističkim postupkom pokaže surovu stranu ljudske prirode, što je bio značajan i prvi slučaj na svetskoj pozornici i u umetnosti uopšte.

 

foto: Vladimir Jević

Ovo je drugačija verzija ''Ibija'', razlikuje se od predstave koja je svoju premijeru imala 1964. godine, a gde je Ibija igrao čuveni Zoran Radmilović.
Glumci su smešteni unutar instalacije koju čine skulpture jednog od najtalentovanijih savremenih umetnika Viktora Kisa, a atmosferu upotpunjuju filmovi Srđana Ćešića i Džonatana Ingliša, kao i kostimi Tijane Pavlov. Muziku je komponovao Nemanja Aćimović, koji publiku, svim ostalim elementima ovog novog čitanja čuvenog komada, uvodi u taj svet novog, postapokaliptičnog Ibija.

 

foto: Vladimir Jević

Autorski tim čine:

 

Goran Jevtić​ - reditelj, ​
Sonja Vukićević​ - koreograf, ​
Viktor Kis​ - scenograf​
Nemanja Aćimović​ - muzika,​
Tijana Pavlov​ - kostim​,
Srđan Ćešić​ - video​
​Džonatan ​Ingliš - reditelj filma

 

Nova izvođenja predstave zakazana su za 23, 24, 26. i 27. septembar u 18 sati i 1. oktobra u 17 časova.

 

 

makonda-tracker