pozorišna svetkovina

Čuvena Britanska pozorišna trupa Forced Entertainment večeras najavljuje 51. Bitef

0

Quizoola! ima strukturu beskonačnog kviza u kome se smenjuju pitanja i odgovori na razne teme, u rasponu od ličnih i banalnih do javnih i filozofskih. Zasniva se na improvizaciji troje glumaca koji se smenjuju u parovima, kreirajući strukturu koja, u teoriji, može da traje do u nedogled. Predstava će biti izvedena u Prolog danu festivala u trajanju od 6 sati, s početkom u 18 časova.
 

foto: Promo
foto: Promo


Publika će na ulazu moći da svoje karte zameni za narukvice koje će im omogućiti da ulaze i izlaze sa predstave i svi zainteresovani koji nisu uspeli da kupe svoje ulaznice, moći će da kupe ulaznice po specijalnim cenama, tokom trajanja predstave, onda kada se oslobodi mesto u sali. Trupa predvođena umetnikom i piscem Timom Ečelsom istražuje i često izvrće konvencije žanra, narativa i samog pozorišta, crpeći inspiraciju ne samo u drami, već i u plesu, izvođačkim umetnostima, muzičkoj klturi i popularnim formama kao što su kabare i stendap komedija. Između ostalog, poznati su i kao jedni od rodonačelnika vrste pozorišta poznatije kao ''durational theatre''.

U okviru glavnog programa 51.Bitefa, biće prikazano sedam predstava, koje dolaze iz Belgije, Velike Britanije, Slovenije, Irana, Nemačke, Švajcarske i Srbije. Slogan festivala, Epic Trip odnosi se na to da većina predstava za polaznu osnovu uzima epsku građu, ali i upućuje na trip ili putovanje, avanturu zasnovanu na trajanju i odnosu prema vremenu. Sama ova činjenica upućuje na glavnu estetsku odrednicu ovogodišnjeg festivala, predstave dugog trajanja ili durational performances.

 

foto: Promo

Sutra nas očekuje spektakularno otvaranje 51. Bitefa


Sutra nas očekuje spektakularno otvaranje 51. Bitefa predstavom "Olimp - u slavu kulta tragedije - predstava od 24 sata” čuvenog flamanskog reditelja Jan Fabra kome je ovo treće pojavljivanje na Bitefu. Predstava u kojoj 27 izvođača 24 sata gotovo neprestano igra - probija sve limite ljudske psihofizičke izdrživosti. Za posetioce je Bitef i njegovi prijatelji pripremili su sve ono neophodno da se provede jedan dan na Bitefu. Restoran i Snack bar koji će raditi 24 sata, svi oni koji budu želeli razmrdaju telo i um moći će to da urade u Sensa relax zoni. Za izveštavanje sa predstave MTS je obezbedio udobnu wifi i charging zonu, dok će u Telegroup QuizIT us kutku svi zainteresovani posetioci moći da učestvuju u interaktivnom kvizu i osvoje vredne nagrade.


Za sve one koji nisu obezbedili svoje karte na vreme, ili koji stižu sutra podsećamo da ulaznice mogu da se kupe preko web-shopa Eventima ili na licu mesta u Sava Centru tokom 24 sata. Ulaznice se menjaju za narukvice sa kojima je jedino moguće ući na predstavu. Pozivamo sve one koji ne stižu na otvaranje da dođu u Sava Centar, uživaju u sadržajima Bitef grada, gde mogu sačekati slobodno mesto u sali i kupiti ulaznice po specijalnim cenama.

makonda-tracker