ne propustite

Dan pred njegov rođendan u Beogradu: Predstava za koju ćete poželeti da zauvek traje (FOTO)

0

Niz uspešnih gostovanja predstave “Desnica: igre proleća i smrti” Teatra VeRRdi iz Zadra nastavlja se u Beogradu, 16. 9. u CZKD – u.

foto: Promo
foto: Promo

 

Turneja predstave organizovana je povodom 50 godina smrti Vladana Desnice, a u Beogradu se igra u dan pred njegov rođendan (17. 9.).

 

Predstava je do sada gostovala U Zagrebu – u ZKM – u, Virovitici, Karlovcu, Tuzli, Bitoli – na Međunarodnom festivalu monodrame, Omišu, Kaštelima i Islamu Grčkom, a selektovana je 2016. godine u službenu konkurenciju Marulićevih dana u Splitu, u selekciji Igora Ružića. Nakon Begrada ima još nekoliko izvedbi u Zadru i u Ljubljani u Gledališču Glej.

 

Mala predstava velike snage, monodrama teškog suživota čovjeka sa samim sobom, glumca i pripovjedača, živog stvora na pozornici i lutke. No, prije svega toga, posveta velikom piscu i njegovoj samoći, koja u kazališnoj tišini odzvanja još glasnije. Istodobno, konkretni plod nastojanja zadarskog izvaninstitucionalnog Teatra VeRRdi i Jurja Arasa samog na drukčijoj vrsti očuvanja pomalo već i zanemarene suvremene književne baštine.”, rekao je Igor Ružić. 
 

makonda-tracker