Završava se Tvrđava teatar

0
Plesnom predstavom San Letnje noći koja će biti izvedena u čast nagrađenih, u Smederevu će biti zatvoren Drugi ambijentalni pozorišni festival Tvrđava teatar
foto: promo
foto: promo

Na konfenciji za novinare održanoj u Malom gradu Smederevske tvrđave povodom proglašenja nagrađenih na Drugom međunarodnom ambijentalnom pozorišnom festivalu Tvrđava teatar u Smederevu, saopšteno je da je stručni žiri - čiji su stručni sastav činili predsednica žirija, glumica Đurđija Cvetić, rediteljka Ljiljana Todorović i kritičar i dramaturg Marko Botić - doneo odluku o tome ko su pobednici ovogodišnjeg festivala.

Nagradu za najbolju glumicu dobila je Emina Elor za ulogu Lucifera u predstavi Čovekova Tragedija Imre Madača u režiji Kokana Mladenovića i izvođenju Novosadskog pozorišta – Ujvideki Szinhaz. Nagradu za najboljeg glumca dobio je Saša Tolaković za ulogu Luke u predstavi Kate Kapuralica Vlaha Stulija u režiji Jagoša Markovića i izvođenju Somborskog narodnog pozorišta. Nagrada za najbolju režiju otišla je u ruke Jagoša Markovića za režiju predstave Kate Kapuralica Vlaha Stulija u izvođenju NP Sombor. Za najbolju predstavu izvedenu na Smederevskoj tvrđavi, proglašena je  predstava Kate Kapuralica Vlaha Stulija u režiji Jagoša Markovića, u izvedbi Narodnog pozorišta u Somboru.

Večeras, uz ceremoniju dodele nagrada na samom kraju festivala, van konkurencije biće izvedene dve predstave, Brigada urbane harmonizacije i San letnje noći, plesna predstava po motivima istoimene Šekspirove komedije, u režiji Zoltana Puškaša.

Tokom ovogodišnjeg desetodnevnog Festivala Tvrđava teatar, u zvaničnom i pratećem programu, prikazano je 12 predstava iz Srbije, Španije, Holandije i Italije.

makonda-tracker